Swine Research Centre Swine Research Centre

Дослідження у галузі свинарства

Науково-дослідний центр у галузі свинарства займається фундаментальними і прикладними дослідженнями свиноматок, поросят і свиней на етапі дорощування/заключному етапі відгодівлі, підтримуючи розробку нових, екологічних та інноваційних харчових рішень.

До складу науково-дослідної команди, що працює в галузі свинарства, увійшли високоосвічені науковці з усього світу з різноманітним досвідом роботи та експертизою. У кожного з них своя спеціалізація — фізіологія/біохімія свиноматок, харчування поросят, здоров’я кишківника та кількісне харчування. Це дає нам змогу знаходити інноваційні рішення, докладаючи спільних зусиль до вирішення складних галузевих проблем. Нашу роботу координує віддана команда техніків-дослідників і техніків фермерського господарства, які спеціалізуються на виробництві кормів, контролі якості, управлінні фермами з розведення свиней, управлінні дорощуванням поросят та вигодовуванням дорослих свиней, добробуті тварин і статистиці.

Дослідники у галузі свинарства зосереджуються на інноваційних харчових рішеннях

Наша команда, що складається з висококваліфікованих вчених-дослідників, техніків-дослідників і підготовлених технічних працівників фермерських господарств, зосереджується на розробці та перевірці інноваційних харчових рішень для задоволення потреб наших партнерів-виробників у галузі свинарства. Сфери досліджень охоплюють широкий спектр галузевих проблем: харчування (корми), управління (фермерське господарство) та здоров’я. Дослідницька робота має на меті розробку програмного підходу до сталого виробництва свиней.

Фундаментальні та прикладні дослідження проводяться з метою:

  • Створення харчових рішень для сталого здорового росту тварин разом зі зниженням залежності від антибіотиків і терапевтичних рівнів мікроелементів (наприклад, міді та цинку).
  • Вивчення способів підтримки харчування свиноматки та поросят у ранньому віці за допомогою таких програм, як Gestawean і Milkiwean, а також способів підвищення продуктивності свиноматки протягом усього життя.
  • Підвищення цінності на етапі дорощування/заключному етапі відгодівлі завдяки поліпшенню ефективності сталого виробництва, добробуту тварин і якості м’яса.

Розробка сталих рішень для світу, що звів до мінімуму застосування антибіотиків

Ми розуміємо, що потреби клієнтів залежать від географічного розташування та умов місцевого ринку. Проте все частіше виробники в усьому світі стикаються з нестачею кваліфікованої робочої сили на фермерських господарствах, тиском на продуктивність свиноматки протягом усього життя та прагненням до підвищення ефективності. Інновації необхідні для боротьби зі стресом у процесі відлучення та його впливом на перехід від рідкого корму до сухого. У центрі нашої уваги — поліпшення добробуту тварин шляхом зниження показників ранньої смертності та оптимізації споживання кормів з одночасним підвищенням прибутковості завдяки сталим рішенням для світу, що відійшов від використання антибіотиків.

Успіх харчових рішень більше не вимірюється виключно підвищенням прибутковості, а ще й внеском, зробленим у скорочення використання антибіотиків для забезпечення майбутнього відповідно до принципів сталого розвитку. Цінність також вимірюється з урахуванням показників продуктивності, таких як вищий ріст, менша конверсія корму, зниження смертності та покращення виробітку і якості м’яса. Нарешті, виробники також шукають харчові рішення, які поліпшать якість їхнього життя, знизивши потребу в робочій силі.

Розроблено для спостереження за окремими тваринами

Наші потужності оснащені чутливими електронними станціями для годівлі та подачі води, а також системами відеоспостереження, що дає нам змогу контролювати індивідуальну поведінку під час годування навіть при груповому утриманні. Крім того, наші інвестиції в нове відділення з харчування та охорони здоров’я свиней дають змогу розробляти гнучкі дослідження для вирішення проблем, пов’язаних зі здоров’ям, фізіологією та засвоюваністю. Чотири ідентичні біологічно безпечні пристрої моделюють умови навколишнього середовища з усього світу. Продуктивність оцінюється на всіх етапах виробництва, від супоросності свиноматок до народження і вирощування поросят. Окрім того, разом із галузевими партнерами ми оцінюємо вихід туші та параметри якості, що забезпечує комплексний підхід до проєктування рішення.
«Традиційно цінність харчових рішень для виробників вимірюється підвищенням рентабельності. Однак відповідність наших рішень принципам сталого розвитку набуває все більшої важливості — адже необхідно гарантувати скорочення використання антибіотиків для забезпечення належного харчування населення на майбутнє».
Грег Пейдж, доктор філософії, менеджер дослідницького центру в галузі свинарства

Інші дослідні групи:

Дослідницька робота за напрямком наукових відкриттів
Моделювання та аналіз даних
Дослідження у галузі птахівництва
Дослідження у галузі жуйних тварин
Дослідження інгредієнтів
Інноваційна лабораторія
Глобальна перевірка даних