
Програма управління мікробним ризиком
Мета цієї програми — надання всебічних і комплексних знань для ефективного управління мікотоксинами.
Якість сировини піддається ризику через фізичні, хімічні та особливо мікробіологічні проблеми, у тому числі бактерії, цвіль, дріжджі та мікотоксини. Контроль рівня безпеки кормів вимагає комплексного підходу, що передбачає перевірки на кожному етапі ланцюга постачання кормів.
Сучасні свиноматки високопродуктивні та мають вищі потреби у забезпеченні поживними речовинами. Для максимально ефективної реалізації потенціалу свиноматки критично важливо розробляти корм відповідно до потреб тварин і застосовувати його згідно зі збалансованою програмою годівлі. Фермерські господарства, орієнтовані на оптимальне управління програмами годівлі, передбачувано збільшать тривалість життя своїх високоплідних свиноматок.
Вода — найважливіша поживна речовина, якій, однак, приділяють найменше уваги. Високопродуктивна свиноматка, яка народжує від 14 до 16 поросят, виробляє 14–15 літрів молока на добу. Вживання великої кількості чистої прісної води у період лактації дозволяє свиноматкам виробляти достатньо молока для великих приплодів. Мікробіологічна якість води має величезний вплив на здоров’я та продуктивність.
Для досягнення найкращих результатів фермерські господарства повинні ретельно стежити за гігієнічними умовами — починаючи від джерела і продовжуючи здійснювати контроль по всій системі водопостачання. Ми виступаємо за те, щоб зробити належну гігієну води невід’ємною частиною всіх програм біозахисту та управління фермерським господарством.
«Відмінне ведення свиноматки — це поєднання оптимальних методів лікування, різних оптимізованих раціонів та раціональної програми розведення».