
Програма підвищення ефективності виробництва свиней
Програма підвищення ефективності виробництва допомагає тваринам досягти максимально можливого рівня продуктивності та ефективності використання корму, зберігаючи при цьому належний стан здоров’я.
Витрати на корм є основним компонентом загальної собівартості продукції до досягнення ринкової ваги. Саме тому для свиней на етапі відгодівлі кормами гровер-фінішер важливо ефективно використовувати поживні речовини корму та вкладати їх у продуктивність, а не в захисні механізми. Оптимізація здоров’я кишківника — запорука прибутковості, адже якщо виникають проблеми зі здоров’ям, поживні речовини перенаправляються з росту та розвитку на інші метаболічні потреби. Важливо, щоб утримання було направлене на підтримку свиней на етапі відгодівлі кормами гровер-фінішер для досягнення найвищих можливих рівнів ефективності виробництва та кормів з одночасною підтримкою належного стану здоров’я тварини.
Відсоток туш у бажаному діапазоні ваги — дуже важливий показник для м’ясопереробного підприємства. Щоб уникнути труднощів зі звільненням хлівів та штрафами, виробники свиней повинні забезпечити однорідність свого стада. Ми рекомендуємо впроваджувати заходи з підбору раціону для стимуляції росту тварин із малою вагою, а в кінцевому підсумку — досягнення поліпшеної однорідності стада.
Сучасний генетичний відбір свиней здійснюється для виробництва нежирного м’яса, тому що на багатьох ринках високо цінується пісне м’ясо з високим вмістом білка. Нарощування такого нежирного м’яса (накопичення білка) можна досягти лише тоді, коли раціон свині складено з урахуванням достатньої кількості амінокислот та енергії. Також якісні характеристики туші та м’яса визначає ряд інших чинників — зовнішній вигляд, рівень рН, водоутримуюча здатність та вага окремих відрізів.
"Згідно з останніми дослідженнями, коли здоров’я тварин поставлено під загрозу, значна частина спожитої енергії використовується для її подолання, а не для підтримки, а ефективне перетравлення білка знижується..."